Jdi na obsah Jdi na menu

Vaření 2009

Vaření se uskutečnilo poprvé na chatě ve Hvozdnici.Obrazek Mára nám účast na jeho chatě zakázal - nikdo netuší proč??? Jak bylo na briífincích U Bernardýnů, případně na Litochlebích, domluveno, vařící den byl sestaven pouze z 6 jídel + doplňků. Jídlům je věnován samostatný odstavec.

Pátek:

Již v pátek dorazilo zdravé jádro týmu - Kojšik a Vrnda.Obrazek Jádro neváhalo a s minimální pauzou na chatě se vydalo do nedaleké mObrazekalebné hospůdky u rybníka. Později se k němu přidala posádka vozu č. 2 - ObrazekMára a Vajsik. Neboť se jedná o mužské pohlaví, posádka vozu č. 2 pochopila bez jakéhokoli návodu, že brána od vjezdu na chatu je odemčená a po zaparkování se vydala přímou ceObrazekstou za jádrem. U piva jsme probrali důležité věci týkající se....víkendu, a protože hlad se již začal ozývat, vyrazili jsem ku domovu, posilnit se na náročný den trochou hermelínů. S usínáním neměl nikdo problém.

Sobota:

Následující den se muselo dojet pro dva ňoumy, kteří nebyli schopni přijet v předvečer akce. Do vozu značky Hyunday Accent 1,5 GLS jsem s hrdostí nasedl a vypravil se na Zbraslav pro Qida a Čermise. Oba dorazili podle plánu a jakmile jsme se dostali na chatu, odstartovali jsme Vaření 2010.

Jako první se předvedl mistr Čermis,Obrazek který vlastnoručně připravil domácí vafličky. Ty sklidily velký úspěch a po dobré snídani jsme mohli přistoupit k odhalení překvapení. To vymyslel náš, zprvu podceňovaný a málo uznávaný, člen, který se nebál okořenit víkend trochou pohybu. Ovšem jeho nápad byl brilantní a shledal se nakonec s velkým oceněním. O co šlo: vymyslel JSEM, že celé klání proložíme jakýmsi sedmibojem v nejrůznějších disciplínách. Jednotlivé disciplíny se konalObrazeky díky krásnému počasí pod širým nebem a byly napínavé, plné emocí a vzájemných střetů. Více o tomto zajímavém programu v dolní části této stránky.

Po Čermisovi nastoupil Tom, který předvedl svůj Medovník. Vzhledem k ručně dělanému těstu zůstal výsledek za očekáváním, ale ostudu určitě neudělal.

Kojšik s Čermisem se v tuto chvíli začali vrhat na svou klasickou Bouli, na kterou ovšem nebyl lavór. Opět tedy nastal čas pro Toma, který se se svým skvělým vozem značky Hyundai vypravil do Davle do domácích potřeb, kde koupil 15litrový kýbl, který přesně stačil.

Jako první větší jídlo uvedl na stůl Kojšik.

Obrazek

Jeho křehké masíčko v alobalu vzalo všem dech a nelze napsat nic, než jen BRAVO!

Po obědě byl nejvyšší čas na siestu a Vajsikovu Chlupatici chlupatou, v garáži pečenou. Vajsik se bravurně vypořádal s polními podmínkami a svou voňObrazekavou buchtičku (áááách) upekl mezi motorovými oleji, pneumatikami a francouzskými klíči mimo kuchyň, v garáži. Dohromady s kávou šlo o kulinářský zážitek.

 Po Petrově dezertu jsme se vypravili na místní ObrazekOld Traford, kde jsme shlédli utkání mládeže v kopané. ObrazekZápas jsme nezapomněli okomentovat, za což jsme dostali od hlavního rozhodčího podmínečné vyloučení - proč... opět netušíme.Obrazek

Jako další se předvedl Mára. Pustil se s vervou do povidlových šátečků a je třeba uznat, že byly vynikající.

Po Márovi a fotbalové pauze byla řada na Tomovi, který přivezl recept až z pojizeří. Jednalo se o bramboráčky s masovou směsí. Toto jídlo bylo předloženo k večeru a bylo poslední klasické.Obrazek

Na závěr jsme měli tu čest spořádat grilované vepřové od Qida. Po krachu jeho prvního jídla - zkažené mleté (dočkáme se příště?)- se bleskurychle vytasil se Obrazekzáložní





plánem a předvedl nám grilované maso s cherry rajčátky a smetanou. Za cvrkotu cvrčků, cikodu cikád, světla světlušek a hvězdného třpytu hvězd šlo o jedinečný zážitek.Obrazek

Tím skončil náš den D datovaný na rok 2009.


Neděle:Obrazek






V neděli jsem si pochutnali na Kaligulášku, rozdali ceny za sedmiboj a rozjeli se zpět ku Praze s konstatováním, že se již nemůžeme dočkat dalšíObrazekho ročníku.




Na čem jsme si pochutnali:

Na jídelní tabuli se ukázalo opět mnoho rozmanitých pokrmů. Protože nám počasí přálo, mohli jsme jíst venku na zahradě při teplotě 28 stupňů. Mára opět vyhotovil krásný jídelníček, který udával tempo vaření. Obrazek

Čermis se nás rozhodl pohostit sladkým jídlem, které nazval Teplé vafličky na rozjezd akcičky. Spolu s malinovým džemem a šlehačkou jsme měli dokonalou snídani. Tu doplnil ještě Tomáš se svým Medovníkem mazaným, smetánkou plněným.
Následně jsme byli nuceni předělat harmonogram, neboť Qido, ve snaze na nás ušetřit, nechal Márou zakoupit prošlé maso, které k překvapení nás všech bylo zkažené! Qido tedy přesunul svůj chod na pozdní večerní hodiny a na jeho Plesky s kuličkami se snad můžeme těšit jindy.
Tím pádem nastal čas na Koišikův Brutální halucinogen. Svou kuchyň si vyrobil na zahradě a tak jsme vznik jeho veledíla mohli sledovat přímo pod širým nebem.Obrazek
Tou dobou již měl Vajsik upečenou svou Chlupatici, na které jsme si při kávě všichni smlsli.Obrazek
Mára nám všem předvedl, jak se dělají pravé Bramborové tašky s vidlema. Dle mého názoru šlo o velmi chutnou záležitost a řekl bych, že tento názor sdíleli i ostatní. Je třeba uznat, že Mára se od dob "Pizzi" velmi Obrazekzlepšil!
Poslední větší jídlo vyrobil Tom a jeho Jizerské maso dvou barev s cool bramboráčkem zalepilo poslední prázdná místa v našich žaludcích. ObrazekObrazek

Na sobotní půlnoční Kaligulášek došlo až v neděli dopoledne a po jeho dojedení a závěrečném úklidu jsme se rozloučili s nádherným víkendem a vypravili jsme se domů.

 



Obrazek
















HVOZDNICE COOL CUP 2009

Originální sedmiboj se konal v sobotu a v jednotlivých disciplínách se soutěžilo mezi jídelními chody. Disciplíny byly navrženy tak, aby každý z účastníků měl stejně velkou šanci na vítězství a každá z nich byla hodnocena 1 až 6 body.

Úvodní soutěžení se událo pod vysokým košem. Každý měl 10 hodů na basketbalový koš, započítával se každý úspěšný. Nejlépe zastřílel Tomáš, který plně využil domácího prostředí.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Po malé pauze se pokračovalo v hodu kartou. Cílem bylo odhodit klasickou dvouhlavou kartu co nejdále. Počítal se nejdelší pokus ze 6. Jako nejlepší kartohodec se ukázal Vajsik, když využil momentálních povětrnostních podmínek a díky svému nacvičenému švihu vrhnul téměř 8 metrů.


ObrazekObrazek





Obrazek






Po přesunu na spodní sezení jsme svedli tuhý boj v šipkách. Zvítězil levičák Qido a pravičáka Čermise, který byl poslední, rozdrtil o neuvěřitelných cca 193 bodů.

Obrazek

Obrazek








Obrazek


Každý s napětím očekával start 4. soutěže, která se jmenovala Hod tajemnou potvůrkou. Jak se ukázalo potvůrka během akce neustále měnila objem a bylo velmi zábavné sledovat jak vše dopadne. Štěstí opět stálo při Qidovi a titul Tamponář 2009 už mu nikdo neodpáře.

ObrazekObrazek






Vzhledem k vysokému počtu alkoholických zásob jsme mohli uskutečnit zkoušku čichu. Disciplínu, při které nedošlo k úbytku ani kapky alkoholu vyhrál pan domácí. Abychom si připomněli, co jsme čichali, zde je malé ohlédnutí: Whisky 69, Čokoládový likér, Oříškový likér, Metaxa, Koňak, Fernet Citrus, Kampári, Rum tuzemský, Punč.

Obrazek







Obrazek







Obrazek







Obrazek







Obrazek







Poslední sobotní sport byl Kroket. Dráhu vystavěnou na zadní části zahrady projel na nejmenší počet šťouchů  Tomáš a potvrdil tak znalost místního povrchu.

ObrazekObrazek





Obrazek

Obrazek








Závěrečný Petangue se hrál až v neděli a byl velmi napínavý. Systém každý s každým na 3 vítězné hody zaručoval mnoho nádherných petánových momentů. Papírový favorit Qido nenechal nikoho na pochybách a svojí vytrénovanou levou rukou vyhrál, i přes 2 porážky.

Obrazek
Obrazek













Obrazek







Po sečtení bodů došlo ke slavnostnímu vyhlášení a předání atraktivních cen, mezi kterými nechybběly vstupenky do kina, vstupenky na sportoviště, naučné DVD, naučná kniha, deštníky a spousta dalších hodnotných cen.  Myslím si, že turnaj se všem líbil a je možné, že dojde třeba i k repríze v roce 2010.

Radost z cen je zřejmá:-)

Obrazek


Obrazek











Obrazek








Obrazek